A concepe o dietă potrivită pentru metabolismul și obiectivul tău nu este întocmai ușor, însă a te ține de acesta e chiar și mai greu. Poate ți o dietă de câteva luni sau săptămâni și ți se pare imposibil să rămăi focusat și motivat. Însă, dacă chiar îți dorești să îți atingi obiectivul propus, trebuie să rămâi pe „calea dietei” și să refuzi acele „ispite dulci”. Dacă îți dorești să îți respecți planul alimentar și să îți atingi obiectivele propuse, urmează sfaturile de mai jos:

1 . Concepe un Plan si tine-te de acesta

Poți rămâne motivat prin a-ți seta și atinge obiective specifice în acest proces. Dacă obiectivul tău este „Pierderea din Greutate”, nu o să fii la fel de motivat ca și când ai avea un obiectiv specific și un plan prin care îl poți atinge. Uite ce poți face:

  • Gândește-te câte kilograme vrei să slăbești și cât de repde vrei să le dai jos. Nu poți slăbi 30kg într-o lună, însă poți slăbi 5kg dacă respecți dieta și antrenamentele tale.
  • Înțelege unde ești. De unde începi? Cântărește-te și măsoarăți talia, coapsele, în așa fel încât vei putea compara progresele tale din viitor.
  • Setează-ți obiective pentru fiecare săptămână. Câte kilograme vrei să slăbești într-o săptămână?
  • Stabiliște-ți intervalul de antrenament pentru fiecare săptămână. La începutul săptămânii marcehază-ți orarul cu zilele și orele în care te vei antrena.
  • Scrie un jurnal cu cea ce mănănci și cum te antrenezi pentru a analiza ce funcționează și ce nu funcționează.
2. Ramai puternic psihic

De fiecare dată când începi să cazi, ar trebui să îți aduci aminte de ce ții dieta. Vrei să fi în formă pentru sezonul de vară sau ai probleme de sănătate din cauza greutății tale? Oricare ar fi motivul tău, continuă să îți spui că te vei ține de planul tău alimentar pentru a-ți atinge obiectivul. Uite câteva moduri prin care poți rămâne puternic pshihic atunci când te simți că ai renunța.

  • Imaginează-ți cum vei arăta sau simți în urma acestui proces, imaginează-ți poze înainte și după cu tine.
  • Citește citate motivaționale, pe cele care te motivează cel mai mult imprimă-le și pune-le pe biroul unde lucrezi sau unde crezi tu că ar fi cel mai potrivit. Poți da de citate motivaționale pe pagina noastră de facebook. 🙂
  • Scrie-ți pe un card motivele pentru care ți acest plan alimentar și tragi din greu la sală și pune-le în portofelul tău. De fiecare dată când îl vei deschide îți vei readuce aminte de motivele pentru care te ții.
3 . Rasplateste-te

Ai nevoie de multă putere pshihică pentru a te ține de o dietă, iar din când în când ar trebui să îți reamintești că faci o treabă bună. Dacă te răsplăteși pentru -bună purtare- în planul tău, vei fii mai motivat pentru a continua. Însă aceste răsplate să fie cu măsură!

4. Gaseste-ti un prieten cu acelasi obiectiv

Vei fii mult mai motivat atunci când vei ține un plan alimentar cu un amic. Vei avea pe cineva cui să îi dai raport despre progresul tău și pe cineva care să te încurajeze, respectiv să te provoace.

 

5. Asigura-te ca ai destule mese pe zi

Dacă începi sa treci peste unele mese din zi, pur și simplu te vei simți obosit și înfometat, cea ce îți va scădea motivația si in final vei ajunge sa te abati de la planul alimentar. Dacă ai un program încărcat și deseori nu ai timp să îți faci de mâncare sau să ieși undeva în timpul zilei, atunci prepară-ți mesele cu o seară înainte pentru ziua următoare.

 

6. Scapa de alimentele nesanatoase din casa ta

Dacă ai mai puține alimente care să îți strice dieta, șansa să le consumi va scădea. Înlocuiește ciocolata cu fructe. De asemenea, atunci când mergi la cumpărături, alege să cumperi doar alimente sănătoase, care nu îți vor da peste cap dieta.

 

7. Administreaza-ti dieta atunci cand iesi in oras

Atunci când ieși la o petrecere sau la o cină în oraș cu prietenii vei fii supus multor -ispite-. Însă nu trebuie să renunți la dieta ta pentru o seară. Uite câteva sfaturi pentru seriile în care vei ieși:

  • Mânăncă înainte de a pleca. Dacă mergi la o petrecere sau eveniment unde vor vei găsi multe gustări delicioase, atunci mâncă ceva consistent, dar sănătos, înainte. Șansele de a ți se face poftă de acele gustări vor scădea.
  • Alege cea mai sănătoasă opțiune. În loc de a alege paste sau alte bombe calorice și nesănătoase, alege de exemplu o salată, legume la grill, etc.

 

Tu cum reușești să te ții de planul tău alimentar? Spune-ne în secțiunea de comentarii! 🙂