Un nas înfundat, un gât roșu și niște muschi atrofiați te pot face să te simți groaznic, dar dacă încă ai energia pentru a te antrena, ar trebui s-o faci? În afară de a-i răci pe toți de la sală, care e pericolul real? Veștile bune sunt că oamenii fit se recuperează mai repede din boli și au simptome mai blânde, conform unui studiu din 2011 a British Journal of Sports Medicine.

 

Ar trebui sa imi schimb rutina de antrenament cand trec printr-o raceala?

Dacă simți că urmează să fii răcit sau ești răcit poți să te antrenezi la fel, fără mari modificări. Dacă te simți mai rău după antrenamente ar trebui s-o lași mai moale. Fă o pauză de câteva zile sau redu cu peste 50% intensitatea antrenamentelor tale.

 

Ce ar trebui sa fac?

Dacă ai febră, dureri de stomac sau o gripă, rămâi acasă. Deja ești extenuat, nu mai are nici un rost să te mai antrenezi. Odihnește-te, lasă sistemul tău imunitar să se regenereze. Dormi mai mult, bea multe lichide, ia antibiotice sau medicamente pentru răceală ca să te recuperezi mai repede.

 

Cand ar trebui sa incep din nou antrenamentele regulate?

Ascultă de corpul tău! Răceala ține de obicei între 7-10 zile, dar depinde și de organismul tău. Dacă te întorci prea repede la rutina veche și intensă de antrenament, doar îți vei prelungi faza de recuperare a sistemului imunitar. Iar când te întorci la sală, nu da 100% din primele zile, începe treptat.  

 

Tu ce faci când ești răcit? Cum te recuperezi? 

Scrie-ne în secțiunea de comentarii!