Câteva sfaturi privind alimentația din perioada sărbătorilor de iarnă:   

 1. LASĂ DESERTUL PE DIMINEAȚĂ

  Nu vă pot încuraja în al consuma, deoarece fructele servite în timpul zilei oferă cantități suficiente de zahăr organismului tău, deci orice prăjitură sau felie de cozonac servită este o doza de zahăr nefolositoare pentru corpul tău. Însă, dacă nu reziști tentației, consumă-l în primele ore ale zilei, cu condiția să faci mișcare în aceea zi.

 2. PĂCĂLEȘTE-TE CU GUSTĂRI

  Dacă ai bifat primul punct, la al 2 lea lucrurile devin mai complicate. Deci, înainte să pleci în vizite pe la rude și prieteni, consumă cu aproximativ 1-2 ore un fruct (măr) sau legume proaspete. În acest fel vei avea o senzație de sațietate, destul cât să nu refuzi, dar nici să nu înhaleci toată tava de prăjituri.

 3. MAI PUȚIN ALCOOL, MAI MULTĂ APĂ

  Nu spun să nu mai bei vin deloc, dar să nu exagerezi, mulți tind s-o facă în acestă perioadă. Excesul de alcool duce la deshidratare și intoxicație, când organismul nu mai poate procesa alcoolul, organismul produce o substanță toxică care provoacă durerea de cap de a doua zi. Când bei alcool, alege ceva cât mai simplu, și nu uita să bei o cantitate cel puțin dublă de apă.

 4. GÂNDEȘTE-TE ÎNAINTE SĂ MĂNÂNCI

  Prăjiturile, ciocolata, cozonacul, friptura și alte lucruri îți vor face cu ochiul în această perioadă, ba chiar alți o să insiste să servești ceva (mai ales bunicii), însă trebuie să te gândești foarte bine daca nu vrei să te trezești cu câteva kg în plus.

 5. FRUCT PE POST DE GUSTARE

  Este sezonul fructelor, au un conținut ridicat de vitamina C, (cea ce îți va îmbunătăți sistemul imunitar) le poți servi pe post de gustări între mese. Meniul de Crăciun nu trebuie să conțină doar prăjituri și carne.

 6. NU COMBINA MAI MULTE FELURI DE MÂNCARE

  Ori guști câte puțin din fiecare, ori mănânci dintr-un singur fel. Când tu servești mai multe feluri de mâncare stomacul tău face un efort special pentru a le procesa, ducând la balonare, oboseală si discomfort general, de aceea trebuie să fi moderat în cea ce alegi.

 7. EVITĂ BUCATELE GRELE DUPĂ ORA 6

  Digestia este mai lentă seara, mai ales pentru mâncărurile grele, din cauza resurselor scăzute de energie a corpului.  Plus cu siguranță nu vei mai face mișcare după ora 6 ca măcar să poți arde acele calorii, oricum probabil nici chef de mișcare nu prea mai ai după câteva bucate grele si grase seara.

 8. BEI APĂ, MÂNÂNCI MAI PUȚIN

  Bea o cană de apă înainte de masă dacă te cunoști ca o persoană pofticioasă. Aceasta îți va da o stare de sațietate, la fel ca și fructele menționate mai sus.

Ne revedem în noul an, sau chiar și între sărbători dacă îți faci timp pentru un antrenament! 🙂

Programul special din perioada sărbătorilor: 

4 Decembrie: 06:30 – 14:00
25, 26 Decembrie: Închis
31 Decembrie: 06:30 – 14:00
1 Ianuarie: Închis
2 Ianurie: 06:30 – 14:00