Slăbitul este obiectivul cel mai des și general întâlnit. Foarte mulți oamenii sunt obezi sau supraponderați. Industria slăbitului este în creștere economică, iar milioane de oameni țin o dietă la un moment dat. Dar, cu toate aceste soluții, de ce continuău oamenii să fie supraponderați? Industria slăbitului și a nutriției este o industrie plină de diferite abordări și teorii (Detox, Paleo, Tipul de Sânge, etc.). Avem chiar și doctori și experți în nutriție care ne spun ce să mâncăm și ce să nu mâncăm + alte metode chirurgice sau substanțe interzise care vin cu o soluție rapidă.
Cu toate acestea, problema cea mai mare este că oamenii nu știu cum să slăbească. Cele mai multe diete îți cer să excluzi unele alimente, iar tu ajungi să mănânci mai puțin. Oamenii deseori au gândirea greșită că dacă sunt la o dietă și intervine o situație stresantă sau un eveniment, ei vor „cădea” de la acea dietă. Iar, anul viitor încearcă o altă dietă.
Gaseste programul care functioneaza pentru tine
Cu toții suntem diferiți, geneticul, înfățișarea, tipul de sânge, preferințele alimentare, tipul corpului și alte lucruri care ne fac unici. Un plan alimentar care funcționează pentru o persoană, poate nu va funcționa și pentru o altă persoană. Cheia e să găsești un program sănătos pe termen lung care funcționează pentru tine. Alimentația sănătoasă ar trebui să fie un stil de viață, nu doar ceva ce faci ca să slăbești, iar după să te întorci la vechile obiceiuri.
Ce sa:
- Limitează cantitatea de grăsime pe care o mănânci (Limitează porțiile tale de carne, oua sau produse lactate: branza, lapte, etc.)
- Redu sau elimină consumul de zahăr (ciocolată, deserturi, etc.)
- Limitează consumul de alcool (Conține o cantitate mare de calorii)
- Bea cel puțin 2L de apă pe zi
- Fă mișcare (orice, chiar și 20 de minute de mers pe jos, mai bine decât nimic)
- Mănâncă din 4 în 4 ore, ca să îți menți stabil nivelul de zahăr din sânge.
- Redu sau elimină consumul de fastfood
Sa nu:
- Ratezi nici o masă. Îți va încetini metabolismul.
- Treci peste micul de jun. Micul de jun îți pune în funcțiune metabolismul dimineața.
- Bei apă carbogazoasă
- Mănânci mulți carbohidrați din: pâine, orez, cartofi. De preferabil alege orezul brun, paste integrale, cartofi dulci.
- Elimini toate grăsimile. Grăsimile în cantități regulate din semințe sau avocado au beneficii pentru sănătatea ta
- Crezi că dacă te vei antrena mai mult poți mânca la fel. Oamenii nu estimează bine câte calorii ard, ajung în situația în care nu slăbesc sau mai rău, se îngrașă.
- Reduci Somnul. Dormitul insuficient crește porția de nutrienți de care are nevoie corpul tău
- Te antrenezi mereu la fel. Schimbă antrenamentele, rezistenta sau intensitatea acestora.
- Te dai bătut. Îți ia timp să intri într-un nou habitat, oferă-ți cel puțin o șansă
Comentarii recente