A pierde în greutate, a acumula masa musculară sau orice alt obiectiv ți-ai propus, necesită timp. Asta înseamnă că trebuie să te disciplinezi pe termen lung pentru a atinge țelurile tale chiar dacă deseori pare mult prea greu sau chiar imposibil, în special frustrant. Dar nu renunța! Sfaturile pe care ți le vom enumera mai jos dovedesc că schimbările mici și adaptarea la noi lucruri te pot duce de multe ori pe direcția cea bună, spre obiectivul tău.

Asigura-te ca mananci

Dacă te antrenezi și lucrezi foarte mult, dar îți restricționezi prea mult caloriile și ceea ce mănânci, nu vei avea rezultatele proporționale cu munca pe care ai depus-o în antrenamente. Dacă vrei să obți rezultate în fitness trebuie să te ți de o dietă și să restricționezi caloriile, dar nu trebuie să duci acest lucru la extrem.

Focuseaza-te pe lucruri care functioneaza

Dacă ai dureri de spate sau alte zone musculare care te împiedică să-ți desfășori activitățile zilnice normal și rapid, atunci focusează-te pe exerciții care să-ți întârească sau recupereze aceea zonă cu probleme. În acest fel îți vei desfășura sarciniile zilnice mai repede și mai bine, deci vei avea mai mult timp pentru antrenament!

Lucreaza mai intens, nu mai mult

Mulți oameni sunt frustrați din cauză că în ciuda faptului că se antrenează de 3-4 ori pe săptămână, aceștia tot nu se aproprie spre țelul lor. Dar deseori ei aleg să se antreneze mai mult, însă cu o intensitate foarte redusă. Pentru rezultate vizibile îți sugerăm să te focusezi pe un antrenament intens și nu pe timpul pe care îl acorzi antrenamentelor.

ramai hidratat

Corpul tău este alcătuit dintr-un procentaj mare de apă, deci trebuie să rămâi mereu hidratat. Mai multe informații privind consumul de apă în timpul antrenamentelor poți găsi în acest articol: hidratarea în timpul antrenamentelor

Nu-ti fie frica de greutati

Dacă vei sta doar pe benzi de alergat, bicicletă sau eliptică, cu siguranță că o să pierzi în greutate, dar nu vei avea și forme. Pentru a îmbunătăți tonusul muscular, îți sugerăm să te antrenezi prin mișcări în care folosești inclusiv greutăți.

Lasa-te de obiceiurile proaste

Dacă te alimentezi și antrenezi regulat și așa cum trebuie în timpul săptămânii, dar în weekend-uri nu ți cont de dieta ta și mănânci doar “bombe calorice”, atunci nu te mira de faptul că nu reușești să dai jos stratul adipos, chiar dacă datorită alimentației și antrenamentelor de peste săptămână ai acumulat forță și tonus muscular.

Pregateste-ti mese sanatoase

Mulți oameni se îngrașă din cauza că nu apucă să mănânce sau să pregătească o masă sănătoasă și benefică.Motivele sunt multe, dar cele mai des invocate sunt  job-ul și  lipsa timpului necesar pentru această activitate. Pentru asta, noi îți sugerăm să îți gătești mâncarea pentru următoarele zile și să o păstrezi în caserole. Astfel nu va mai trebui să comanzi o pizza sau alte feluri de preparate care nu te vor avantaja în procesul tău de a slăbi, de fiecare dată când ești la job și ești lipsit de timp.

 

Ce alte obiceiuri ți-au îmbunătățit rezultatele?