Uneori, a termina un antrenament sau chiar a îl începe singur  poate fi foarte greu. În special, în perioadele frigoroase și întunecate ale anului. Antrenamentele cu un partener sau parteneră ne deschid o nouă doza mare de motivație. Colegul tău de antrenament te poate ajuta să te ții de acele obiective pe care ți le-ai pus la începutul anului. Dorim să îți împărtășim 5 motive datorită cărora să te antrenezi cu prieten.

1 Vei fi mai motivat

Nu mai ai chef de antrenament după o zi grea? Un lucru e să îți anulezi planurile propii, alta e să o faci când un cineva contează pe tine. Cu toții avem zile grele, însă un partener de antrenament mereu te va încuraja să mergi la sală și să vă antrenați împreună.

 

2  Te vei antrena mai intens

“De fiecare dată când te antrenezi cu cineva, intensitatea cu care o faci va fi mereu mai mare decât când te antrenezi singur”. Însă, e de recomandat să îți alegi un coleg pe măsura ta, dacă ești un începător, nu te antrena cu un cineva care face de mult timp sală, deoarece vei fi frustrat că nu poți face cu greutăți la fel de mari ca partenerul tău. Un studiu, potrivit Kansas State University, afirmă că intensitatea antrenamentului tău poate crește cu pâna la 200% atunci când te antrenezi cu cineva.

3 Poti evita accidentarile

Colegul tău va fi mereu în spatele tău când nu mai poți împinge acea bară plină de greutăți. Dar și atunci când execuți un exercițiu greșit și riști o accidentare din cauza acestuia, îți poate verifica poziția în care execuți un exercițiu sau îți poate număra repetările propuse.

4 vei iesi din rutina

Antrenându-te singur  vei rămâne în aceași rutină de antrenament, cu aceleași exerciții. Când ai un prieten,  alături de care te antrenezi, opțiunile cresc. Mereu îți va propune noi exerciții, antrenamente și sfaturi alimentare, însă și tu trebuie să faci asta la rândul tău. 🙂

5 Vei avea rezultate mai bune

Când ai parte de toate aceste beneficii menționate mai sus, nu e greu de crezut că îți vei atinge obiectivul mai ușor. Competiția, distracția sau responsabilitatea pe care o aduce un partener de antrenamente te vor ține motivat.

Un ultim motiv ar fi oferta pe care o avem: „Pentru fiecare prieten adus la Grand Fitness îți prelungim abonamentul gratuit cu o săptămână!”

Te antrenezi cu un prieten? Scrie-ne în secțiunea de comentarii alte avantaje sau dezavantaje ale antrenamentelor cu un prieten!