Slăbitul poate fi super frustrant, mai ales atunci când crezi că faci totul așa cum trebuie, dar acul cântarului nu scade. Ai renunțat la băuturi carbogazoase, produsele panificate, dulciuri și tot cea ce ai auzit că funcționează.

Totuși, de ce nu pierzi din greutate? Probabil că trebuie doar să îți schimbi abordarea sau unele obiceiuri. Consultă lista de mai jos și vezi dacă te recunoști într-unul dintre ele. Probabil că sunt motive la care chiar nu te așteptai ca să te împiedice în procesul tău spre silueta visată.

 

1 Subestimezi cat de mult mananci

E foarte ușor să adaugi calorii extra, fără să știi de ele, la fiecare masă. De exemplu: ști câte calorii are uleiul de măsline de pe salata ta? Puțin cu puțin se adună, Sherry Pagotto, psiholog la University of Massachusetts Medical School, unde studiază obezitatea,  afirmă că „Mâncăm mai mult decât credem”, tot ea afirmă „dacă crezi că ai mâncat 1700 calorii într-o zi, probabil au fost 1900.”

2 Nu anticipezi evenimentele speciale

Ai ghicit, probabil că acele aperitive delicioase trecute prin fulgi, prăjite în ulei nu ajută în pierderea din greutate. Dar, una sau două bucăți nu vor face nimic rău, nu? Un răsfăț ocazional nu îți va deraia corpul de la obiectiv, dar un întreg sezon de doar o bucata sau doar o inghititura te vor costa în timp. Iar antrenamentele tale o să aibă rolul doar de a te menține la greutatea actuală, nu și de a îți aduce rezultatele dorite.

3 Nu apreciezi masa musculara pe care ai acumulat-o

E visul oricărui antrenor: Acul cântarului să nu se miște deoarece te-ai antrenat și alimentat atât de bine încât ai înlocui kilogramele de grăsimi cu noi kilograme de mușchi. Poți considera și acest fapt, dar în acest caz trebuie să vezi schimbarea în oglindă și în forță.

Nu dormi suficient

Atunci când ești obosit, deobicei vei suplimenta orele de odihnă cu mâncatul anumitor feluri de mâncare (în orice caz, nu salată). În plus, dacă nu ești suficient de odihnit, nu vei da randament suficient la antrenamentele tale, deci slăbitul va merge mai greu.

 

Te-ai regăsit în vreuna? Dacă, da, atunci ia în considerare acel motiv și acționează! 🙂